Не славимо док други тугују – по преузимању власти рјешавамо случај ”Драгичевић”

Датум објаве: 3. октобра 2018. у 12:51

Протеклих дана у свим политичким партијама Савеза за промјену озбиљно смо организовали завршни скуп на Кастелу, на којем смо планирали окупити преко 10.000 симпатизера странака Савеза за побједу, али смо га отказали из моралних и људских разлога, поручио је данас у бањалуци предсједник НДП-а Драган Чавић.

Он каже да је опозиција имала намјеру да завршни скуп буде величанствен, да се покаже снага и одлучност и да се послије 7. октобра мијења стање у друштву.

”Будући да се, у протеклих шест мјесеци, није десило оно што је очекивано, да Тужилаштво и МУП заврше истрагу за убиство Драгичевића, људски је да ми тај дан не славимо завршни дан кампање и побједу на изборима. То би било сигурно најбахатија манифестација, јер ће само 200 метара одавде хиљаде људи туговати због смрти младог човјека”, нагласио је Чавић.

Додаје да би било нељудски да се тај дан маше заставама, да се пјевају страначке пјесме и весели те је опозиција, како је појаснио, од скупа одустала из моралних разлога.

Чавић истиче да је оваква одлука наишла је на велико разумјевање и подршку чланова и симпатизера странака Савеза за побједу.
”Обавезујемо се да послије промјене власти први приоритет буде рашчишћавање свих околности и утврђивање чињеница у проналаску одговорних за ликвидацију овог младог човјека. То се неће десити уколико не дође до промјене власти, а посебно промјена унутар МУП-а”, рекао је Чавић.

Он додаје да људи који данас проводе истрагу у МУП-у то не могу радити, јер су дубоко инволвирани у прикривање оних који су учествовали у убиству.

”Ми се обавезујемо и јавно кажемо да ће сви наши капацитети, одмах по преузимању власти бити усмјерени у правцу расвјетљавања овог случаја”, нагласио је предсједник НДП-а.

Dragan Čavić, izjava kzn

"Наш приоритет након избора биће расвјетљивање убиства Давида Драгичевића. Они који проводе истрагу у овом случају, то не могу радити, јер је очито да су дубоко инволвирани у прикривање оних који су проузроковали убиство и у њему учествовали", поручио је предсједник НДП-а Драган Чавић на данашњој конференцији за новинаре.

Posted by Народни демократски покрет / Narodni demokratski pokret on Wednesday, October 3, 2018

Информативна служба Коалиције НДП ДРАГАН ЧАВИЋ – НС – СНС – СЛОБОДА.

Аутор:
Категорија: Актуелно, Вијести, Новости
Ознаке: , , , ,


Будите први, упишите свој коментар!
Оставите коментар