Новаковић: Бећировићева идеја неће добити подршку српских посланика!

Датум објаве: 11. јануара 2018. у 11:33

Потпредсједник НДП-а и посланик у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Момчило Новаковић вјерује да иницијатива посланика СДП-а Дениса Бећировића да се у дневни ред наредне сједнице уврсти тачка „Приједлог закона о проглашењу 9. јануара даном сјећања на жртве ратних злочина и геноцида које су починили органи самопроглашене и нелегалне такозване Српске републике БиХ/Републике Српске“ неће добити подршку српских посланика.

Он је рекао медијима да ово није нова Бећировићева идеја, подсјећајући да ју је он и раније истицао кроз резолуције.

Новаковић истиче о да Бећировић овај пут иде даље и размишља о закону, додајући да свако има право на своје мишљење, те да су историјске чињенице једно, а идеје и намјере оних који са њима не могу да се помире нешто сасвим друго.

„Таква иницијатива нити је могла добити подршку, нити ће је добити убудуће, јер сам сигуран да ће сви српски посланици бити против ње, односно таквог закона“, каже Новаковић.

ПС БиХ

Бећировић је ову иницијативу упутио предсједавајућем Представничког дома Борјани Кришто и замјеницима предсједавајућег Младену Босићу и Шефику Џаферовићу.

Он сматра да је обиљежавање 9. јануара „антидејтонски, антиуставни, антицивилизацијски и увредљив чин неодговорних политичара у мањем босанском ентитету“.

У исто вријеме, Бећировић оптужује Републику Српску да „наставља нелегалну праксу флагрантног кршења коначних и обавезујућих одлука Уставног суда БиХ“, за шта сматра да је антидејтонска активност, с циљем рушења уставног поретка БиХ.

Извор: Агенције

Аутор:
Категорија: Актуелно, Вијести, Новости
Ознаке: , , , , ,


Будите први, упишите свој коментар!
Оставите коментар