Новчана подршка породицама са четворо и више дјеце допринос пронаталитетној политици

Датум објаве: 7. марта 2018. у 10:49

Начелник општине Шамац Ђорђе Милићевић донио је јуче Одлуку о новчаној накнади породицама са четворо и више дјеце на подручју општине Шамац у 2018. години по којој ће у овом моменту своје право на мјесечну накнаду, моћи остварити 40 породица које буду поднијеле захтјев у Службу за друштене дјелатности.

Милићевић каже да је на почетку свог мандата јасно истакао да социјална политика мора бити вођена тако да добије један виши степен одговорности у наредном периоду.

Он наглашава да је ово скроман допринос Општине Шамац једној пронаталитетној политици на овом подручју породицама које су одлучиле да имају четворо и више дјеце.

„Буџетом за 2018. годину предвиђено је поред осталих помоћи породици и вишечланим породицама са четворо и више дјеце да те породице добију мјесечну накнаду у износу од 100 КМ за сваки мјесец у 2018. години“, истиче Милићевић.

„Поред ове Одлуке, Општина Шамац наставља подршку за рођење првог, другог и трећег дјетета као и претходних година, те наставља подршку породицама које су се одлучиле за вантјелесну оплодњу, те ће и ове године три брачна пара добити по 2.500 КМ путем Јавног конкурса“, каже Милићевић.

Он подсјећа да Општина Шамац и ове године наставља подршку првачићима које се упишу у први разред основне школе по 100 КМ, и средњошколцима првих пет мјесеци на текуће рачуне уплаћује превоз.

„Укупан износ породицама који школују пунољетну и малољетну дјецу из Буџета Општине превализази 180.000 КМ на годишњем нивоу“, подсјећа Милићевић.

Начелник за друштвене дјелатности Слободан Стојић истакао је да према Одлуци која је данас донешена право могу да остваре родитељи са четверо и више дјеце гдје је најмање четворо дјеце за које постоји обавеза издржавања по одредбама Породичног закона Републике Српске, а то су дјеца на редовном школовању до навршених 26 године живота као и дјеца неспособна за рад услед болести и неких психо физичких недостатака.

Извор: opstinasamac.com

Аутор:
Категорија: Актуелно, Вијести, Новости
Ознаке: , , , ,


Будите први, упишите свој коментар!
Оставите коментар