Одборници НДП-а у Фочи напустили засједање скупштине

Датум објаве: 20. јула 2018. у 10:06

Одборници НДП-а у Фочи напустили су јуче засједање локалног парламента због новог задужења ове општине у износу од 5.000.000КМ. Они сматрају да су добили одлуку о задужњеу општине у наредних десет година, по којој би сав новац био утрoшен за асфалтиранје локалних путева.

Одборница Оливера Елез каже да су напустили засједање, јер је то једино што су могли урадити како би скренули пажњу јавности.

”Ми смо колегама из скупштинске већине и извршној власти покушали указати да је правац којим иду потпуно незаконит”, казала је Елезова

Она је истакла да нема ништа против асфалирања путева и преусмјеравања буџетског новца у те сврхе, али да се то мора радити по јасним критеријумима.

Пресједник ОО НДП-а Фоча Здравко Крсмановић рекао је да је политика коју води општинска власт политика нерада и отаљавања посла те да је јасно да се овим потезима желе на један непримјерен начин купити избори.

”Не можете се задужити за пет милиона,а да немате расписан тендер и извођача радова. Немате уопште дефинисан предмјер и предрачун радова за путне дионице”, истакао је Крсмановић и додао да ће све учинити како би доносиоци ове незаконите одлуке одговарали.

У НДП-у Фоча сматрају да актуелна општинска и републичка власт није испунила предизборна обећања попут градње хидроелектрана на Дрини, реконструкције пута према Шћешан пољу, није рјешено ни питање депоније, а пут за Тару је урађен неквалитетно.

Извор: foca.live

Аутор:
Категорија: Актуелно, Вијести, Новости
Ознаке: , , , , , ,


Будите први, упишите свој коментар!
Оставите коментар