Опозиција дошла у фазу да мора позивати грађане на протесте и блокаду институција

Датум објаве: 6. фебруара 2018. у 10:36

Посланик НДП-а у НСРС Здравко Крсмановић, у изјави за Буку најављује драстичније потезе у овој години, објашњавајући да је одлука о издавању гаранција само почетак и да се таквом однсу власти према Скупштини и грађанима мора стати на крај.

“Ми ћемо у Скупштини наставити заједнички да радимо да бисмо зауставили дјеловање власти која покушава само да оствари тај макијавелистички приступ, да циљ оправдава средство. Они на све могуће начине покушавају да обезбједе побједу на изборима и зато сав овај новац и сва ова задужења су у функцији добијања избора. Процјена је, према нашим сазнањима да ће власт у ове изборе уложити између 50 и 100 милиона марака.

Уз овакав медијски рад јавног сервиса они мисле да преваре грађане и победе на изборима. На нама је да то спријечимо. Наравно, власт би и вољела да ми не дођемо у Скупштину и зато ћемо о томе пажљиво размотрити наше дјеловање у НСРС”, рекао је Крсмановић.

Он наглашава да је опозиција већ дошла у фазу да мора позивати грађане на протесте и блокаду институција.

“Ово што смо до сад покушавали да уозбиљимо власт блокадом рада Скупштине и њиховим премјештањем у Малу салу… то на њих уопште не дјелује. То су људи који само гледају да вас увуку у нове изборе, да покупују гласове и да онда четири године раде по старом, шта хоће и како хоће. Са овом екипом људи која је тако преварантски настројена мора се осмислити стратегија која укључује грађане, а то подразумјева грађанска непослушност. Све ово мора бити координисано између партија опозиције, неваладиног сектора, истакнутих појединца и чланова академске заједнице. ”, поручује Крсмановић.

Извор: БУКА портал

Аутор:
Категорија: Актуелно, Вијести, Новости
Ознаке: , , ,


Будите први, упишите свој коментар!
Оставите коментар