Општина Шамац прославила крсну славу Митровдан

Датум објаве: 10. новембра 2017. у 13:26

Владика зворничко-тузлански Фотије у Храму Светог Великомученика Димитрија у Шамцу служио је, на Митровдан, Свету архијеријску литургију поводом крсне славе храма, општине и Борачке организације.

Начелник општине Шамац Ђорђе Милићевић рекао је да претходних годину дана није било нимало лагано, али да је општински менаџмент успио да финансијски консолидује општину Шамац, те да су кренуле прве озбиљније инвестиције.

„Очекујем до сљедеће крсне славе да то буде још више и боље. Свети Великомученик Димитрије је град и општину штитио у протеклом периоду. Желим да вјерујем да ће тако бити и у временима која долазе“, рекао је Милићевић.Након литургије положени су вијенци на тргу испред централног споменика палим борцима и цивилним жтвама одбрамбено отаџбинског рата.

Послије резања славског колача, владика Фотије је рекао да је Свети Димитрије заштитник Храма, општине и свих православних хришћана и да се треба угледати на његово житије и да људи буду непоколебиви у православној вјери.

Предсједник Борачке организације Шамац Лазар Благојевић рекао је заједничким обиљежавањем крсне славе са општином и црквом у Шамцу желе да покажу да су јединствени.

Извор: opstinasamac.org

Аутор:
Категорија: Саопштења
Ознаке: , , ,


Будите први, упишите свој коментар!
Оставите коментар