Oснован Актив младих у Бањалуци

Датум објаве: 10. априла 2014. у 23:19

Народни демократски покрет подигао је ниво организованости Градског одбора у Бањој Луци на виши ниво. Наиме, конституисан је Градски одбор младих. На оснивачкој сједници којој је присуствовало преко седамдесет активиста млађих од 30 година формиран је Актив младих НДП-а Бања Лука. Иницијатива коју су млади унутар НДП-а покренули наишла је на одобравање руководства Градског одбора, те је у рекордно кратком року послије Градског одбора  формиран и Градски одбор младих.

На првој сједници која је имала информативни и изборни карактер изабрано је комплетно руководство Актива младих. За Предсједника Младих НДП Бања Лука изабран је Ђорђе Праштало. У првом обраћању у функцији Предсједника истакао је да ће Актив младих дати пуну подршку развоју партије, у потпуности учествовати у свим активностима у наредном периоду, самоиницијативно покретати и проводити акције. Неки од основних циљева рада Актива биће развој младих унутар Народног демократског покрета, обучавање и оспособљавање кадрова за потребе партије и активан однос према свим друштвеним питањима која се тичу наше популације. Промјене које су неопходне друштву неће доћи саме од себе, за њих се морамо борити и храбро их проводити. Добра идеја има смисао само уколико имамо храбрости да је остваримо, истакао је Праштало.

Поред предсједника изабрани су и потпредсједници. Повјерење Градског одбора младих добили су Милан Рађеновић и Драгана Јањетовић.

-Борба за развој и статус младих у друштву је кључна борба сваког младог човјека. Наша перспектива и будућност морају бити у нашим рукама-рекао је Рађеновић.

Послије свечане сједнице која је показала да постоје снаге које су спремне да донесу промјене, пред  Активом је велики посао. Промоција Политике за младе НДП-а и борба да што више младих изађе на изборе биће примарни циљеви у наредних пола године.

Информативна служба НДП-а

Погледајте слике

Аутор:
Категорија: Актуелно, Новости
Ознаке: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Будите први, упишите свој коментар!
Оставите коментар