Чавић: Неприхватљиво је да су пензије најниже у Европи

Датум објаве: 25. марта 2018. у 13:24

“Постоји реална могућност за повећање пензија у Српској, јер је неприхватљиво да су пензије у Српској најмање у Европи”, рекао је Чавић новинарима у Бањалуци након што је присуствовао свечаном отварању нових просторија Градског одбора НДП-а у Бањалуци.

Он тврди да НДП није уцјењивао нити постављао било какве ултиматуме чланицама Савеза за промјене, наводећи да су медијске спекулације да је НДП тражио премијерску функцију уколико Савез оствари изборну побједу у Републици Српској у октобру.

“НДП није постављао никакве ултиматуме никоме, него смо као и друге странке договарали своје циљеве у оквиру коалиције”, рекао је Чавић.

Отварање ГО НДП БЛ

Он је истакао да се НДП залаже да институције за спровођење закона у Српској функционишу, као и институција за контролу банака и јавних средстава које, како је рекао, не смију бити партијске ћелије.

Говорећи о могућностима измјена Изборног закона БиХ, Чавић је рекао да у овом тренутку не види било какав капацитет за промјене Изборног закона по вољи ХДЗ-а БиХ.

Чавић је увјерен да ће НДП на предстојећим изборима у најмању руку очувати досадашњи резултат, истичући да су нереалне процјене неких политичких званичника изнесених у јавности да НДП неће прећи изборни цензус.

Предсједник Градског одбора НДП-а Крсто Јандрић рекао је да нису тачне процјене анкета о изборним резулатима НДП-а и да очекује да ће НДП на предстојећим изборима имати најмање пет посланика у Народној скупштини Републике Српске.

Јандрић је рекао да ће 1. априла у Бањалуци бити одржана проширена сједница Градског одбора НДП-а, који ће верификовати нови градски одбор који је недавно комплетно формиран након одласка неких одборника и чланова ове странке.

Извор: rtvbn.com/Агенције

Аутор:
Категорија: Актуелно, Вијести, Новости
Ознаке: , , , , , , , , , ,


Будите први, упишите свој коментар!
Оставите коментар