Потписан Коалициони споразум, Чавић подржан за премијера (FOTO)

Датум објаве: 1. јуна 2018. у 12:56

Потписивање споразума је допринос странкама опозиције, јер ће ове четири странке подржати кандидате Савеза за промјене Вукоту Говедарицу и Младена Иванића, рекао је данас на свечаној церемонији потписивања Коалиционог споразума у Бањалуци предсједник НДП-а Драган Чавић.

Ова коалиција стоји иза моје кандидатуре за новог предсједника Владе Републике Српске и уколико постанем премијер, након Општих избора, мој први потез биће повећање пензија за 10% и то од 1. јануара 2019. године.”, истакао је Чавић.

Драган Чавић – предсједник НДП-а

“Не мора баш сваки министар да има службено возило. Неће лако бити са мном ни онима који су и наши коалициони партнери”, навео је он истичући да је РС потребан озбиљан заокрет, након што је “популистичким политикама запослен један радник и десет нерадника у администрацији”.

Морају се, каже, правити озбиљни резови, по угледу на друге земље и он је за то спреман.

Након што је данас у Бањалуци потписан Коалициони споразум о заједничком наступу на октобарским изборима између НДП-а, Напредна Српске, Српске Напредне Странке и партије “Слобода”, речено је да ће имати заједничку листу за парламент РС, а СДС ће преговарати о заједничкој листи за бх. парламент.

Потписивање споразума НДП – НС, СНС, Слобода

“Циљ је да на политичкој сцени не дозволимо расипање гласова – навео је Чавић потврдивши да ће ове четири странке подржати кандидате Савеза за промјене Вукоту Говедарицу за предсједника и Младена Иванића за члана Предсједништва БиХ из РС.

Извор: Информативна служба НДП-а/Агенције

Аутор:
Категорија: Актуелно, Вијести, Новости
Ознаке: , , , , , , , , , , , ,


Будите први, упишите свој коментар!
Оставите коментар