Позив на затварање границе због миграната је скретање пажње

Датум објаве: 15. маја 2018. у 7:28

Потпредсједник НДП-а и посланик у НСРС Здравко Крсмановић сматра да предсједник Додик позивима на затварање државне границе за мигранте жели скренути пажњу са тема које му не одговарају, а то је у овом случају „осјећај људи да је полиција Републике Српске доста умијешана у несрећну и трагичну смрт Давида Драгичевића“.

”Додикова главна жеља је да се та атмосфера пребаци на ниво БиХ, да се у првом реду СДС и Савез за промјене оптуже да апсолутно нису способни да обављају власт. Јер, ево, Боже мој, не могу да спријече мигранте из исламских земаља и то малтене пријети демографској и националној промјени структуре у Српској. То апсолутно није тачно јер мигранти су овдје само у транзиту и желе да се домогну Њемачке, Аустрије или Француске”, рекао је Крсмановић за Вијести.ба.

Како је навео, Додикова жеља у овом моменту је да скрене пажњу са нечега што му не иде у прилог у изборној години, јер „садашња атмосфера води СНСД у пораз и ка промјени власти у РС-у“.

Крсмановић је прокоментарисао и Додиков став да за мигрантску кризу одговорност треба сносити западна алијанса, „која је направила проблеме на Блиском истоку, прије свега у Сирији“.

”Па, има доста истине у томе да је једна неконзистентна политика на Блиском истоку проузроковала те проблеме, јер те земље нису биле припремљене за увођење западних система демократија”, говори Крсмановић.

Међутим, додаје, западној Европи неопходна је нова радна снага.

”Запад је то у овом моменту можда и желио, јер жели ту нову радну снагу, али исто тако неће да има проблеме у властитим земљама. И тај прилив миграната сада ради постепено како се фашистички и националистички покрети не би пробудили и тамо освојили власт”, сматра Крсмановић.

Наглашава како је рјешење мигрантске кризе у вођењу конзистентне политике на Блиском истоку, коректном и једнаком односу према свакој од тих земаља и што је могуће бржој интеграцији комплетног западног Балкана у ЕУ.

”С друге стране, треба формирати јединствене европске полицијске снаге које би на неки начин спријечиле неконтролисан прилив миграната. А њих ће сигурно бити све више и више, јер Европа, према садашњој структури становништва, све више стари. Потребно је и водити једну коректну политику према Турској, јер без ње и јасног става ЕУ рјешења мигрантске кризе једноставно нема”, закључује Крсмановић.

Извор: vijesti.ba

Аутор:
Категорија: Актуелно, Вијести, Новости
Ознаке: , , , , , , ,


Будите први, упишите свој коментар!
Оставите коментар