Предсједништво НДП-а одлучило: Чавића за будућег премијера

Датум објаве: 17. марта 2018. у 16:38

Предсједништво НДП-а одлучило је да предсједник странке Драган Чавић буде кандидат за предсједника Владе Републике Српске.

”СДС је предложио свог кандидата за предсједника Српске, а ПДП свог за српског члана Предсједништва БиХ и с обзиром да НДП у томе није учествовао, ми смо донијели одлуку да кандидујемо Чавића за будућег предсједника Владе”, рекао је замјеник предсједника НДП-а Крсто Јандрић.

Он каже да је таква кандидатура проистекла из убјеђења да је Чавић најквалитетнији и најспособнији кандидат за ту фукцију, јер је, како је навео, у стању да формира Владу која ће довести до позитивних промјена у Српској.

”Позваћемо и наше садашње партнере на разговоре о томе и видјећемо какав ће бити њихов крајњи исходи”, рекао је Јандрић.

Предсједништво НДП-а Бања Лука

Чавић је рекао да НДП није изашао из Савеза за промјене и да ће врло брзо тражити састанак руководства странака које чине Савез за промјене како би “све ствари расчистили јасно и јавно објелоданили кључне политике и носиоце тих политика”.

Он је рекао да је неопходна не само кандидатура за мандатара, већ и свих других лица који ће носити политике по сваком ресору, јер Српској “није потребна само промјена власти, већ корјените промјене с циљем побољшања општег стања”.

”Не можемо говорити о борби против криминала и корупције ако не знамо ко ће бити будући министар унутрашњих послова, или говорити о финансијама ако се не зна ко је предложен за министра финансија. Ако је та концепција она коју желе и прихватају наши партнери, ми ћемо бити у том колу, а ако није, бићемо самостални и нећемо бити на другој страни” појаснио је Чавић.

Потпредсједник НДП-а Здравко Крсмановић истакао је потребу за отвореним разговорима током којих би се дефинисала сва потребна питања.

Он је појаснио да је став НДП-а по којима су најбољи кандидати опозиције за појединачне функције Младен Иванић за предсједника Српске и Мирко Шаровић за српског члана Предсједништва БиХ произашао из одређених показатеља и истраживања да ти кандидати носе сигурну побједу.

Предсједништво НДП-а Бања Лука

Извор:srpskacafe.com

Аутор:
Категорија: Актуелно, Вијести, Новости
Ознаке: , , , , , ,


Будите први, упишите свој коментар!
Оставите коментар