Ребаланс Буџета предизборни и у сврху куповине избора

Датум објаве: 16. маја 2018. у 19:07

Потпредсједник НДП-а Здравко Крсмановић рекао је, дискутујући на засједању Народне скупштине Републике Српске, да је предложени ребаланс Буџета искључиво предизборни те да се све ради како би се обезбједио новац за Опште изборе у октобру.

“Овај ребаланс Буџета је предизборни, а од планираних капиталних инвестиција не наводи се ни једна конкретно. Све то упућује да ће се новац дати локалним заједницама и појединим предузећима да раде све како би се добили избори”, нагласио је Крсмановић.

Предсједник НДП-а Драган Чавић, током дискусије, осврнуо се и на макрекономске показатеље и раст БДП-а, нагласивши да је он безначајно мали и узрокован одласком становништва из Републике Српске.

“Имамо најмањи БДП у Европи и једини потенцијал за раст БДП-а ова Влада, изгледа, види у одласку становништва. Мислим да смо дошли у фазу да је у Републици Српској радна снага највећи извозни ресурс. У томе смо надмашили и Титово вријеме”, истакао је Чавић током расправе на 27. посебној сједници Народне скупштине Републике Српске.

Посланици су током засједања расправљали о ребалансу Буџета, којег је владајућа већина подржала и усвојила.

Информативна служба НДП-а.

Аутор:
Категорија: Актуелно, Вијести, Новости
Ознаке: , , , , , , , ,


Будите први, упишите свој коментар!
Оставите коментар