Саопштење: Сусрет Драгана Чавића са амбасадором Јапана у БиХ

Датум објаве: 14. новембра 2013. у 21:03

Предсједник Народног демократског покрета (НДП), Драган Чавић, упознао је данас  јапанског амбасадора у БиХ, господина Хидео Јамазакија са изгледима опозиције на општим изборима 2014. године.

Не умањујући  могућност да садашња власт различитим политичким и медијским  манипулацијама и даље буде значајан фактор на политичкој сцени Републике Српске, Чавић је изразио увјерење и оптимизам да је дошло вријеме да уједињена опозиција задá коначан ударац режиму Милорада Додика, како би он, након  деветогодишње девастације Републике Српске одступио са власти.

Осврћући се на реалне шансе да дође до уједињења опозиције у највише два политичка блока која би била противтежа СНСД-у на предстојећим изборима, предсједник НДП-а је у први план борбе за повјерење грађана истакао слободу, демократију, убрзани пут ка Европској унији и, коначно, правично управљање државом, као циљевима који немају алтернативе.

Чавић је искористио прилику и захвалио се јапанском амбасадору, његовој Влади и народу на принципијелној  неутралности у односу на политичка збивања на нашем простору, те на несебичној материјалној помоћи и донацијама које је “земља излазећег сунца” уступила грађанима Републике Српске, нарочито у области саобраћаја и инфраструктурним пројектима.


Информативна служба НДП-а

Аутор:
Категорија: Међународни односи, Саопштења
Ознаке: , , , , , , , , , , , , , , ,


Будите први, упишите свој коментар!
Оставите коментар