Саопштење за јавност: Политичке оптужнице доказ постојања црних листи!

Датум објаве: 7. фебруара 2018. у 13:47

Да у Републици Српској постоје црне листе за одстријел истакнутих појединаца из опозиционих редова, говоре и данашње информације да је против бившег начелника Кнежева, НДП-овог Боре Шкељића, МУП поднио извјештај тужилаштву сумњичећи га за ”проневјеру” 36.000 КМ.

Након медијске хајке на начелника Теслића Милана Миличевића, постаје и више него јасно да је МУР Републике Српске стављен у службу провођења СНСД-ове кампање јавног етикетирања људи са њихових ”црних листа”.

И док се из Републике Српске износе милијарде марака из Зворничке Алумине, пропадају редом домаће банке, пљачкају јавна предузећа и стављају на добош рудници и друга богатства Републике, нико ништа не предузима, а тужилаштва, судови и полиција сједи скрштених руку.

Јавност је остала ускраћена за подизање оптужница у случајевима ”Бобар банке”, ”Банке Српске”, ”Павловић банке”, ”Балкан инвестмент банке”, ”ФГ Бирач”, ЈП ”Никола Тесла”, ЈП ”Робне резерве РС”, те читав низ јавних предузећа. Годинама чекамо и епилоге истражних радњи у РУГИП-у, Агенцији за банкарство те афере за грађевинским земљиштем у Бањалуци.

Након свега и даље желимо вјеровати да је правосуђе непристрасно и слободно, али разлога за претјерани оптимизам нема, јер очигледно да СНСД правосуђе Републике Српске држи чврсто у својим рукама.

У Републици Српској постоји селективан приступ правди, а доказ тога су и посљедње хајке на опозиционе јавне личности, а са друге стране, изостају оптужнице за криминал, тежак милијардама марака, који пролази ”испод радара” правосудних институција.

Народни демократски покрет!

Аутор:
Категорија: Актуелно, Вијести, Новости
Ознаке: , , , , ,


Будите први, упишите свој коментар!
Оставите коментар