Саопштење за јавност

Датум објаве: 9. јануара 2014. у 18:25

Што је више негирања Републике Стрпске то је она све постојанија у мислима и срцима њених грађана, без обзира на политичко и свако друго убјеђење.

Свјестан је тога и Рамиз Салкић, посланик у Народној скупштини Републике Српске , па и поред тога, увијек и изнова, сије раздор и доводи у питање њен легалитет и правни субјективитет.
Увијек и изнова он и његова партија подсјећају на уставна рјешења по којима је Република Српска мултиетнички ентитет – као да то неко оспорава – али заборавља да је и у бившој предратној БиХ, српски народ, иако конститутиван, био формално равноправан али, ипак, прегласан и на тај начин, против своје воље, насилно изведен из дотадашње заједничке државе…
Увијек и изнова Лагумџијин полетарац, Денис Бећиревић, који мало-мало па својим острашћеним ставовима засмијава јавност афирмацијом унитаристичких али неостваривих ставова своје странке, као што је то урадио данас – по ко зна који пут негирајући уставно-правни капацитет Републике Српске.
Ријеч је о истом оном Бећиревићу који, иако из СДП-а – партнерске СНСД-ове странке, радо посеже за дијељењем лекција, не само Републици Српској, називајући је парадржавом и осправајући прославу Дана Републике, него и међународно признатој држави Србији, као гаранту Дејтонског мировног споразума.
Што је више оваквих Бећиревића, Републике Српске ће бити све више, а њена химна ће се чути све даље…поручују из Народног демократског покрета (НДП).

Бања Лука, 09. јануара, 2014.

ИНФОРМАТИВНА СЛУЖБА НДП-а

Категорија: Прес центар, Саопштења