Састанак са амбасадорком Швајцарске

Датум објаве: 26. септембра 2017. у 11:54

Предсједник НДП-а Драган Чавић и Генерални секретар Никола Кужет састали су се јуче у Бањалуци са њеном екселенцијом Андреом Раубер Заксер, амбасадроком Швајцарске у Босни и Херцеговини.

 

Састанку су присуствовали и господино Срећко Бојић, сарадник амбасаде из Бањалуке, и Харис Локванчић, политичким савјетник у амбасади Швајцарске.

 

Саговорници су разговарали о економској и политичкој ситуацији у Босни и Херцеговини. Амбасадорка је истакла да види проблем у функционисању парламената на свим нивоима у БиХ, а Чавић и Кужет упознали су је са изазовима са којима су се сусрели народни посланици из опозиционог блока у Народној скупштини Републике Српске.

 

Чавић је, разговарајући о горућим проблемима друштва у Републици Српској и БиХ истакао да су програмска рјешења која су фокусирана на рјешење социјалних и егзистенцијалних питања приоритет политика НДП-а, као и стварање повољнијег економског амбијента у земљи.

 

Амбасадорка Раубер Заксер изразила је задовољство постојањем другачијих и рационалних политика у Републици Српској, те поздравила социјална и економска рјешења као солидан темељ у нормализацији међуетничких односа у БиХ.

Face Number:1 Location: (4433,3815,4714,4315)

Саговорници су се сложили да је неопходно радити на демократизацији политичког процеса и свих актера, политичких партија, медија, и генерално демократског амбијента, без којег се суштински не може причати о демократском политичком уређењу.

 

Информативна служба НДП-а

Аутор:
Категорија: Актуелно, Новости


Будите први, упишите свој коментар!
Оставите коментар