Смрад и лавеж паса излуђују мјештане

Датум објаве: 2. марта 2017. у 20:49

БАЊАЛУКА – Мјештани Улице саничких жетелаца у насељу Старчевица жале се да двије године имају проблем с несавјесном мјештанком, која у кући у тој улици непрописно држи десетине паса и мачака, због чега ни дању ни ноћу немају мира.

Јека Суња, мјештанка ове улице, каже да је око 40 комшија потписало петицију да им сметају смрад и лавеж паса, али да нико ништа од надлежних није ријешио.

 

„Пријављивали смо неколико пута и полицији и Комуналној полицији, али нико ништа није урадио, јер жена која буде у тој кући одведе негдје псе и мачке прије него што Комунална полиција дође и на крају се ништа не ријеши“, каже она.

Додаје да се животиње налазе и на првом и на другом спрату куће.

„Она не станује ту, већ има само неку амбуланту, у којој раде чак и оперативне захвате за животиње, јер је она ветеринар, а храну за њих довозе само у глуво доба ноћи и када је уносе у кућу то раде трудећи се да се не види шта се уноси. На другом спрату се често виде мачке које ‘висе’ по прозорима“, прича Суња.

Звјездана Симетић, која живи преко пута ове куће, каже да пси стално лају, гребу и туку се, што је, како истиче, неподношљиво.

„Кога год смо звали рекли су нам да она има право да држи два пса и слажемо се да има право на то, али ако у овако густом насељу треба бити овакав азил, онда стварно немам ријечи. Навече раширим веш и он ујутро смрди на псе. Љети се не може сједити напољу од смрада, а прозоре не можемо оставити отворене. Дође нам да провалимо у кућу и да пустимо све животиње напоље“, прича Симетићева.

На овај проблем, који је већ дуже вријеме актуелан, указали су и одборници у Скупштини града те затражили да се животиње што хитније уклоне из те куће.

„Колега Саша Лазић и ја смо се већ обратили надлежном одјељењу. Неколико десетина паса и мачака неко непрописно држи у кући усред насеља, што прави огромне проблеме мјештанима, а чак имамо и видео-записе колику то ствара буку“, казао је Ненад Талић , одборник СНСД-а у градском парламенту.

Саша Лазић, одборник НДП-а, рекао је да ће, ако надлежне инспекције не ураде нешто по питању уклањања животиња из куће, с мјештанима наћи начин да сами ријеше проблеме.

„Љубитељ сам животиња, али зна се на који начин и гдје се оне држе. Не може ми неко рећи да је у реду да се толики смрад шири насељем због животиња од којих људи не могу да живе. Урадићемо сами оно што мислимо да треба“, рекао је Лазић јуче за „Независне“.

Из надлежног одјељења у Градској управи појаснили су да је овај случај специфичан јер се у напуштеној кући у ноћним сатима доводе животиње и инспекција их не може затећи, те додали да су дошли до неких сазнања ко то ради и да раде на рјешавању овог проблема.

Инфекције

Дјеца су се почела разболијевати, а једно моје унуче добило је неку инфекцију и два мјесеца се лијечи. Претраге су показале да је инфекција настала од псеће длаке, тврди забринута мјештанка Јека Суња.

Додаје да је и њено најмлађе унуче прошле године имало инфекцију уха, након које је морало на операцију, те да се на крају испоставило да је узрок исти.

Извор Независне Новине

Аутор:
Категорија: Саопштења


Будите први, упишите свој коментар!
Оставите коментар