СзП у Приједору: Ово ће бити земља стручних, а не подобних!

Датум објаве: 26. јуна 2018. у 7:43

У Приједору је синоћ одржан скуп Савеза за промјене “Разговор са грађанима”, а присустовали су му предсједник СДС Вукота Говедарица и почасни предсједник ПДП-а Младен Иванић, који су и кандидати за предсједника Републике Српске и српског члана у Предсједништву БиХ те предсједник НДП-а Драган Чавић.

Обраћајући се присустнима, Говедарица је поручио да је Уставом дефинисано како функционише предсједнСзОик Републике Српске и да ће ће то бити човјек из народа.

“У Уставу је јасно прописано шта треба да ради предсједник Републике. Он је тај који треба да изражава национално јединство.“, нагласио је Говедарица, наводећи да је има оних који су користећи своје позиције дошли до свога енормног богатства.

Разговор са грађанима -Приједор

“Желим бити предсједник свих грађана и да стручни и поштени људи дођу до изражаја”, казао је Говедарица.

Почасни предсједник ПДП-а и српски члан Предсједништва БиХ Младен Иванић рекао је да је у протекле четири године успио одговорити на многе изазове као члан Предсједништва БиХ.

„Успио сам раскинути уговор о извозу муниције у Украјину. Отишао сам на прославу Дана побједе над фашизмом 2015. године на позив руског предсједника, иако су сви били против, успио сам ријешити проблем нетачног пописа 200.000 становника приликом пописа становништва у БиХ, што је и међународна заједница признала“, поручио је Иванић у разговору са грађанима Приједора.

Он је рекао да је успио с Републике Српске скренути пажњу великих, што је уједно један од његових највећих резултата.

Разговор са грађанима – Приједор

У дијалогу са грађанима учествовао је и предсједник НДП-а Драган Чавић који је казао да Република Сршска има буџетски капацитет да повећа и пензије за 10 одсто,

“Потребна нам је цифра од 100 милиона марака, а то је неких пет до седам одсто буџетских прихода и то није тешко наћи. То можемо обезбиједити преко пореза. Када се смањи порез на доходак, онда се штеди у администрацији“, рекао је Чавић.

Драган Чавић – Предсједник НДП-а

Предсједник Чавић, који слови као најозбиљнији кандидат за новог премијера Републике Српске, рекао је синоћ у Приједору да је НДП и коалиција око СзП-а била принципијелно против незаконитих и смњивих поступака приватизације, који су имали за циљ уништење великих привредних система, мислећи првенствено на Рудник жељезне руде Љубија те угрожавање пословања Митал рудника у Приједору.

”Протеклих година било смо експлицитно против свих махинација везаних за Рудник Љубија. Сигурно нећемо улазити у такве врсте експеримената и учинићемо све да се бројна радна мјеста сачувају и одржи живот људи у Приједору”, поручио је синоћ предсједник Чавић.

Додаје да све што се ради може бити неизвјесно и да је понављање покушаја приватизација РЖР-а Љубија, испред очију јавности, у интересу мале и непознате групе људи.

Погледајте и видео прилог испод:

Извор: rtvbn.com/НДП

Аутор:
Категорија: Актуелно, Вијести, Новости
Ознаке: , , , , , ,


Будите први, упишите свој коментар!
Оставите коментар