У ПРОГРАМУ РТРС-а, НДП и ДАЉЕ НЕПОЖЕЉАН

Датум објаве: 8. септембра 2014. у 11:46

У небројено наврата, Народни демократски покрет, опозициона парламентарна странка са освојених пет посланичких мандата у Народној скупштини Републике Српске, је указивао на пристрасно, необјективно и непрофесионално понашање Јавног сервиса Радио-телевизија Републике Српске у третирању наше странке и њених функционера у свом информативном програму.

Наши апели и упозорења, на жалост, до данашњег дана нису уродили плодом.

Народни демократски покрет је и даље непожељна парламентарна странка у програму РТРС-а, а што је датум општих  избора ближи, таква тенденција је, чини се,  израженија.

Иако смо уредно позивали новинаре јавног сервиса свих грађана Републике Српске (а не само владајућег СНСД-а и његових коалиционих партнера ДНС-а и СП ), на страначке конференције за штампу, те друге активности од интереса за најширу јавност, ова информативна кућа је, по правилу, игнорисала наше активности.

У ствари, новинарске екипе би у значајној мјери биле присутне на оваквим скуповима, али је програмски то било невидљиво.

Другим ријечима – форма би понекад била задовољена, камере су биле на лицу мјеста, али је суштина да је неко, манипулишући јавношћу и додворавајући се владајућем режиму, онемогућавао објављивање наших ставова, који су препознатљиви по аргументованим критикама на рачун власти и које већ годинама  понављамо и за говорницом Народне скупштине Републике Српске.

Можда је наша највећа кривица у томе  што указујемо на  слијепу послушност  Јавног сервиса владајућем Савезу незвисних социјалдемократа и Милораду Додику, лично.

Можда смо стална и бескомпромисна  пријетња режиму у намјери да га срушимо са власти 12. октобра и прекинемо циклус 9-годишње пљачке Републике Српске и њених ресурса.

Можда смо криви што указујемо да се већ годинама на челу РТРС смјењују режимски људи који су своје професионално „умијеће“ свели на величање лика и дјела Милорада Додика и његовог аутократског апарата.

Ако је то сва наша кривица – онда је радо прихватамо и обећавамо да нећемо престати  са указивањем на све разлоге због којих режим мора да оде,  12. октобра, 2014. године.

Будући да НДП, нарочито у ово предизборно вријеме,  проводи властити мониторинг понашања јавних сервиса, прије свих РТРС и Новинске агенције СРНА, јавност ћемо и убудуће обавјештавати о свим „професионалним“ искорацима у новинарству, каквог га баштине ове двије информативне куће, финансиране новцем  грађана Републике Српске…

У прилогу Вам, као PDF документ достављамо рекапитулацију јучерашњег (07.09.2014.) „учинка“ РТРС-а у величању лика и дјела Милорада Додика и његове пропале власти која је већ одавно погубила све компасе. Остале парламентарне странке из Републике Српске као што се види, биле су потпуно занемарене, иако су имале значајне страначке активности…

PDF: РТРС мониторинг за 07.09.2014.

                                                      ИНФОРМАТИВНА  СЛУЖБА  НДП-а

 

Аутор:
Категорија: Актуелно, Новости


6 коментара на "У ПРОГРАМУ РТРС-а, НДП и ДАЉЕ НЕПОЖЕЉАН" одговори
Opal
8. септембра 2014. at 13:39

Al Caviceva glava zato sa BN TV ne silazi…a bogami i ATV-a…zato ne kenjajte…

bob
16. септембра 2014. at 11:22

Dole režim i režimska TV!

eye
16. септембра 2014. at 15:30

Rtrs je javni servis i svima treba da je dostupan. Ne ppamtim kad je neko iz NDP bio gost. KOme se ne svidja bn nek ga ne gleda.

Borko
16. септембра 2014. at 15:31

RTRS je klasicni primjer Dodikove rezimske televizije, nema prostora na toj televiziji za nekog ko nije u vladajucoj koaliciji….

Mraka
17. септембра 2014. at 00:11

Pa realno, pustite Cavica na RTRS pa ce se manje prikazivati na ATV-u.

pavle
28. новембра 2014. at 10:01

Direktor rtrs-a je prijedorski konobar Drasko Milinovic koji u svom zivotu nikad nijednog clanka napisao nije.

Оставите коментар