Учествоваћемо у расправи у НСРС, не идемо на консултације код Додика!

Датум објаве: 13. августа 2018. у 12:55

Предсједник НДП Драган Чавић изјавио је да ће посланици опозиције присуствовати сутрашњој посебној сједници НСРС о Сребреници, али да неће ићи на данашње консултације код Додика.

Чавић је рекао да постоји интерес да се разговара на тему Сребренице, али аргументима, а не острашћено.

„Ја ћу се обратити на сједници НС РС. Када је у питању извјештај Комисије о Сребреници из 2004. нико не спори да је он настао под снажним притиском странаца, неоспорно је да се након 14 година могу трезвено размотрити сви аспекти рада те комисије. Сада има смисла да се формира нова међународна комисија која би направила нови извјештај о Сребреници. Ако је то намјера Владе РС, ми ћемо то прихватити“, рекао је Чавић.

Он је додао да ће се потрудити да се међу свим српским политичким факторима постигне консензус око закључака НС РС или било ког документа кога усвоји Народна Скупштина.

Прес Бањалука

„Било би боље да је за сједницу изабран неки други термин сједнице, а не предизборни, али нема смисла избјегавати сједницу“, рекао је Чавић.

Он је додао да списак од 22.000 српских војника и полицајаца који су у вријеме злочина били на подручју Сребренице, није правила Комисија за Сребреницу, већ радна група која ју је насљедила, а коју је именовала Влада.

Потпредсједник НДП-а Здравко Крсмановић каже да му смета што за сједницу парламента не постоји став Владе Рeпублике Српске.

”Хоћемо да се проблем Сребренице расвијетли до краја. Тражимо аргументе, који су то нови докази? Не политизација, само аргументација”, рекао је Крсмановић.

Извор: rtvbn.com

Аутор:
Категорија: Актуелно, Вијести, Новости
Ознаке: , , , , , , , ,


Будите први, упишите свој коментар!
Оставите коментар