Умјесто оставке Лукач пребацује одговорност на опозицију

Датум објаве: 18. априла 2018. у 13:31

Потпредсједник НДП-а Здравако Крсмановић узвратио је на оптужбе Драгана Лукача и истакао за портал vijesti.ba да опозиција власт критикује само аргументима, а министар Лукач изврће и мијења тезе.

“Оно што је наша основна замјерка у овом моменту министру Лукачу, то је понашање полиције у случају убиства Давида Драгичевића, односно Изјаве и коментари који долазе од руководства полиције. Једноставно, та ситуација се мора довести до краја, а они људи који су довели до такве ситуације морају поднијети оставке”, казао Крсмановић.

Истиче да то није дестабилизација Републике Српске него јачање њених институција.

“Министар Лукач изврће и мијења тезе. Умјесто да поднесе оставку и прихвати одговорност, он одговорност покушава да пребаци на опозицију. Немогуће је да се не рјешавају случајеви убистава, да се подмећу лажни докази и лажни патолошки извјештаји о смрти младића, студента у двадест и првој години, и да се сви праве да ту нема кривичног дјела. Легализују се убиства а жртве се криминализују и од њих се праве лопови”, рекао је Крсмановић.

Крсмановић је казао да је популарност владајуће политичке партије у Српској пала за седам посто у задњих седам дана, и да су људи напокон дошли до свијести о стању које је неподношљиво јер инстиутиције прикривају доказе за убиства и неће да прихвате никаву одговорност.

“Полиција је умјешана у прикривање доказа, и ово није први случај. То је постојало и раније гдје су убијани људи који су скретали пажњу на криминал и корупцију. Према томе, Лукач покушава скренути пажњу на други терен умјесто онога што је његова одговорност. Ми ћемо тражити ванредну сједницу Народне скупштине, да се та ствар разријеши до краја, јер преко овога се не може и неће прећи”, закључио је Крсмановић.

Извор: vijesti.ba

Аутор:
Категорија: Актуелно, Вијести, Новости
Ознаке: , , , , , , ,


Будите први, упишите свој коментар!
Оставите коментар