Војин Мијатовић потврдио да грађани БиХ неће остати без пасоша

Датум објаве: 17. марта 2017. у 18:36

Министар цивилних послова БиХ Адил Османовић и његов замјеник Војин Мијатовић саопштили су да неће бити застоја у штампању пасошких књижица за држављане БиХ и да ће овај посао у наредних годину дана обављати фирма Милбауер.

 

„Окончан је преговарачки поступак и фирма Милбауер ће, у складу са једногодишњим уговором, одштампати 550.000 пасоша за грађане БиХ. Истовремено, Агенција за идентификациона документа (ИДДЕЕА) ће припремити и расписати међународни тендер за уговор о штампању пасоша на рок од три до четири године“, рекао је Османовић данас новинарима у Сарајеву.

Он је нагласио да застоја у штампању пасоша неће бити и за понедјељак, 20. март, најавио потписивање уговора представника ИДДЕЕА и Милбауера.

Према његовим ријечима, цијене пасоша за грађане БиХ требало би да остану исте, јавља Срна.

Мијатовић је захвалио Министарству цивилних послова, Агенција за идентификациона документа на мукторпном раду којим су вратили повјерење грађана у институције БиХ.

Одговарајући на питања новинара и Османовић и Мијатовић рекли су да о евентуалним неправилностима у вези са застојем у штампању и издавању пасоша рачуна треба да споведе правосуђе БиХ, које би требало да хитно реагује.

ослобођење.ба

Аутор:
Категорија: Актуелно, Новости


Будите први, упишите свој коментар!
Оставите коментар