Вратити владавину права у Републику Српску

Датум објаве: 27. септембра 2018. у 14:38

„Неодрживо је да се у Републици Српској све више правда тражи по парковима и на трговима, и да грађани, због неспремности система тужилачке и судске власти у Републици Српској да ријеше бројне случајеве криминала и корупције, више не вјерују у систем и све више страхују од система и од власти“, поручио је председник НДП-а Драган Чавић синоћ у Дервенти.

Он је рекао да се мора постићи потпуни консензус, те да оваква и наметнута реформа правосуђа са странцима, који су је креирали потпуно непримјерено потребама Републике Српске, мора да добије свој крај.

„Након ових избора, кључни приоритет за владавину права и успоставу правде је да се у потпуности промјени однос према судовима и тужилаштвим те судијама и тужиоцима“, истакао је Чавић, објашњавајући да то значи да се пред судовима нађу лопови, криминалци и они који су корумпирани, а не за прекршаје и ситнице, или они који не плаћају рачуне комуналних услуга и слично.

СзП Дервента

„Више не можемо толерисати да у Републици Српској не постоји владавина права, и да људи због тога траже све више правду у својим рукама. Времена за пролонгирање промена у тој области нема. Велики број судија и тужилаца је директно повезан са интересним групама – криминалним, или онима који се баве прометом некретнина, прометом наркотицима или круговима који отуђују јавну имовину, краду и пљачкају грађане. То се мора мијењати и апсолутно сам спреман да, заједно са мојим прјатељима из Савеза за побjеду, у кратком временском року потпуно транформишемо правосудни систем“, закључио је Чавић.

Информативна служба Коалиције НДП ДРАГАН ЧАВИЋ – НС – СНС – СЛОБОДА

Аутор:
Категорија: Актуелно, Вијести, Новости


Будите први, упишите свој коментар!
Оставите коментар